image93

Sniper Ghost Warrior Contracts ~70%

 A népszerű Sniper: Ghost Warrior sorozat folytatásában a színtiszta mesterlövész játékmenetet élvezheted az oroszországi Szibéria fagyos, vad tájain, ahol az új, szerződéses játékmechanikával valóban nyitott, többféleképp megoldható küldetéseket teljesíthetsz. A pontos lövés és az észrevétlen lopakodás mellett itt stratégiai gondolkodásra is szükséged lesz. A terepen ráadásul nem leszel egyedül. Rivális mesterlövészek keresnek, és próbálnak az életedre törni, a hófödte hegyek, a dús erdők és a titkos katonai létesítmények pedig minden túlélési ösztönödet próbára fogják tenni. Minden eddiginél élethűbb élményt kínál az új távcső mechanika, amely intenzívvé és izgalmassá teszi az akciót, bárhogyan is közelítsd meg a célpontokat. Vállalj küldetéseket, járd be Szibériát, és légy az a szellem, akitől minden ellensége retteg. 

image94

Far Cry 4 ~55%

 Ajay Ghale, bár Kyratban fogant, már az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot, ott is nőtt fel. Sok-sok éven át fogalma sem volt róla, hogy milyen ország is Kyrat, és hogy ott szülei milyen szerepet töltöttek be. Ám anyja halála után, teljesítendő utolsó akaratát, hamvaival mégis átlépi a Himalája hegyei közt megbúvó állam határát, hogy ott felkeressen egy rég elfeledett kegyhelyet, és ott helyezze végső nyugalomra édesanyját.
Csakhogy Kyratban évek óta polgárháború dúl, az országot önkényesen irányító Pagan Min katonái és az általa csak terroristáknak nevezett, ám valójában a nép felszabadításáért harcoló Golden Path szervezet között. Ahogy Ajay átlépi a határt, Pagan Min emberei azonnal el is kapják (vagyis pontosabban maga Pagan Min), hogy aztán egy bőségesen megterített ebédlőasztalnál térjünk magunkhoz. Itt rózsaszín öltönyét egy pillanatra levenni nem hajlandó házigazdánk, a kissé különc Pagan Min gyorsan fel is vázolja az aktuális helyzetet: ő az ország teljhatalmú ura, aki nem mellesleg az unokatestvérünk, és jól ismeri múltunkat, szüleinket. Bájtársalgásunknak egy telefonhívás vet véget, amelynek révén végre megpattanhatunk a kényszerebédről, hogy aztán a Golden Path katonáinak segítségével el is meneküljünk az erődítményből. Ezzel veszi kezdetét Ajay Ghale, a Golden Path-t alapító Mohan Ghale fiának kalandja. 

Folyamatban lévő projektek

image95

Dying Light 100%

 Harran városa már hónapok óta karantén alatt áll. Egy egyelőre ismeretlen fertőzés következtében a lakosság jelentős része élőhalottá változott át, a túlélők pedig két frakcióra oszlottak, a Runnerekre és a Banditákra, akik jól védett menedékeken küzdenek a túlélésért. Mi a GRE nevű szervezet beépített ügynökét, Kyle Crane-t alakítjuk majd, aki azt a feladatot kapja, hogy a szerezzen vissza egy titokzatos, de létfontosságú kormányzati aktát. A városbeli landolásunk azonban nem lesz túlzottan sikeres, társainkkal végeznek, mi pedig megsérülünk, és csakis a vak szerencsének köszönhetjük, hogy egyben megússzuk a kialakult helyzetet. Felébredvén a Runnerek bázisán, a Toronyban találjuk magunkat, ahol kisebb gyakorlást követően elsajátítjuk a parkour alapjait. Ezután egy kicsit hosszúra nyúlt, de mindenképpen szükséges tutorial keretén belül megismerkedünk az alapokkal, hogy aztán magabiztosan vághassunk neki a zombiktól hemzsegő utcáknak. 

Befejezett projektek

image96

Assassin's Creed Unity 100%

 A történet ismét a már jól ismert orvgyilkos–templomos párharcot dolgozza fel, ezúttal visszahozva azt az öreg kontinensre. A díszletet most a francia forradalom vérzivataros időszaka szolgáltatja, a XVIII. század végi Párizzsal, és az akkor még különálló településként működő Versailles-jal. A prológusban aktív résztvevői lehetünk az V. Kelemen pápa és IV. (Szép) Fülöp francia király által véghezvitt akciónak, amely során 1307. október 13-án, pénteken (igen, innen a tizenhármas számmal kapcsolatos babona) elfogták szinte valamennyi templomost, a tagokat kivégezték vagy bebörtönözték, és vagyonukat a Máltai lovagrendnek adták. A rövid bevezető után mintegy négyszázhetven esztendőt ugrunk előre az időben, amikor a még gyermek Arno Dorian az assassinek rendjébe tartozó édesapjával ellátogat Versailles-ba. Itt találkozik Elise De la Serre-rel, a templomosok nagymesterének kislányával, akivel éppen belemelegednének a játékba, amikor egy nagy csődület közepén a fiú holtan találja édesapját. De la Serre gyökerei ellenére magához veszi a fiút, akit felnevel, és próbálja útját a helyes irányba terelni. Elise közben a világot járva kapja meg a templomosok közé való beavatásához szükséges kiképzését, míg tizenhatodik születésnapján végül ebben a megtiszteltetésben részesülhet. A hívatlan Arno belopódzik az ez alkalomból rendezett bálba, ahol egy lopott csók után menekülni kényszerülve belefut haldokló pártfogójába. A valódi gyilkosok ráhívják az őrséget, így hősünk egy szempillantás alatt a Bastille-ban találja magát. Itt ismerkedik meg apja régi rendtársával és barátjával, Pierre Bellec-kel, aki látva a fiú tehetségét, a szárnyai alá veszi őt, és az 1789. július 14-i események közben történő szökésüket követően bevezeti a valódi gyilkosok bűnhődése iránti bosszútól fűtött Arnót az orvgyilkosok párizsi rendjébe. Ekkor kezdődik igazi kalandunk, amely során leszámolhatunk minden vétkessel, és ráébredhetünk arra is, kik állnak valójában a túlfűtött népharag jóvoltából véráztatta események mögött. 

image97

The Evil Within 2 100%

 

A sztori pár esztendővel azt követően veszi fel a fonalat, ahol az előző epizód véget ért. Sebastian Castellanos nyomozó képtelen kiheverni a történteket, amelyekkel kapcsolatban ráadásul mindenki megpróbálja meggyőzni arról, hogy valójában csak a képzelete szüleménye. Közben szenved a lánya elvesztése miatt is, a bánatát pedig, ahogyan azt tőle megszoktuk, alkoholba öli. Amikor pedig épp józan, nyomoz a cég után, amelynek ténykedése kis híján az életébe került. Ekkor azonban váratlanul beállít hozzá egykori partnere, Juli Kidman, a MOBIUS ügynöke, aki közli vele, hogy halottnak hitt leánya nemcsak hogy életben van, de a vállalat karmaiban senyved, méghozzá az előző felvonásból megismert STEM masina továbbfejlesztett verziójában. Kiderül, hogy a cég egy ártatlan gyermek elméje köré akarta felhúzni a következő, Mátrix-szerű illúzióvilágát, azonban teljesen megszakadt a kapcsolat a bent levőkkel, sőt, a probléma megoldására beküldött speciális ügynököket sem lehet elérni. Sebastiannak ezúttal nincs választása: ismét el kell merülnie a STEM-ben, hiszen most a lánya élete a tét – ezúttal azonban nem lesz végig egyedül, Kidman ugyanis kívülről, az esetleges túlélő MOBIUS mentőcsapat tagjai pedig belülről segíthetik.

Amint hősünk megérkezik a STEM által megalkotott Union virtuális városába az is villámgyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy valami borzalmasan félresikerült ismét. A világ kezd darabjaira hullani, a romokon pedig az egykori lakók szörnyeteggé változva kóborolgatnak – magyarul pont minden annyira, ha nem még veszélyesebb, mint a Beacon-incidensnél történt. Sebastian nekiindul, hogy kiderítse, pontosan mi is történt, no meg természetesen azért, hogy megtalálja Lilyt. Az útja azonban nemcsak rengeteg rusnya rémen, emlékezetes és rafinált főellenségen át vezet, hanem menet közben meg kell békélnie saját magával is – csak így lesz lehetősége túlélnie ezt az új kalandot.

image98

Sniper: Ghost warrior 3 100%

Jonathan „Jon” North kapitány mesterlövész. Különlegesen kiképzett katona, szabadúszó zsoldos, afganisztáni veterán, a kelet-európai és orosz konfliktusok szakértője. A Sniper: Ghost Warrior 3 főhőse, megkeseredett profi, aki fegyverrel a tarkóján volt kénytelen végignézni, hogy terroristák túszul ejtik, és elrabolják testvérét, a szintén katonaként szolgáló Robertet. Jelenleg a messzi Grúziában állomásozva teljesíti megrendelőinek kéréseit, amikor bekapcsolódunk az életébe: hírt kap Robert felől. Öccse életben van, elrablói kínozzák és vallatják, de nem hagyja magát megtörni. Viszont ki tudja, meddig bírja még.


A játék kampánya Grúzia hatalmas, gyönyörű vidékét nyitja meg előttünk. A Fekete-tenger keleti partján fekvő, Oroszország, Azerbajdzsán, Örményország és Törökország által határolt állam földrajzi és politikai kitettsége miatt állandó konfliktusok helyszíne, a játék alternatív valóságában pedig épp szeparatista forradalom elszenvedője. Az állam hatalmát katonai erővel megrogyasztó felkelők az ország több pontját is ellenőrzésük alatt tartják már, az utóbbi időben pedig egyre több pénz érkezik hozzájuk rejtélyes külföldi forrásokból. A feladatunk megállítani őket, kiiktatni a szervezet kulcsfiguráit, és természetesen kiszabadítani öcsénket is, az immáron két éve tartó fogságából.